Kvinner og sex

Evolusjonspsykologen Leif Edvard Ottesen Kennair er intervjuet i Finansavisen og sitert i Klassekampen:

«Et veldig kjent eksperiment: En attraktiv mann eller attraktiv kvinne vandrer rundt på et universitet og stopper tilfeldige studenter av det motsatte kjønn og sier: – Hei, jeg har sett deg på campus. Jeg liker deg. Vil du ha sex med meg? 75 prosent av mennene svarer ja, null prosent av kvinnene.»

Jeg leser ikke Finansavisen, og de legger heller ikke ut saker på nett, så jeg vet ikke hvilken sammenheng dette sitatet faller innenfor. Jeg vet altså ikke helt sikkert hva Kennair ønsker å si med dette. Men om det for eksempel skulle være at kvinner har mindre seksuell appetitt enn menn, så lurer jeg:

Hvor mange menn ville blitt med en ukjent mann som var større og sterkere enn dem med hjem om han hadde lovet at de skulle få tusen kroner av ham? En vanlig fremstilling av menn, ved siden av at de vil ha sex så ofte som mulig, er at de er opptatt av penger og status. Altså bør man gå ut fra at minst 75 prosent av de spurte mennene ville blitt med den ukjente mannen hjem. Men ville de det?

Jeg gjetter nei. Ganske enkelt fordi du ikke kan vite om en mann som helt ut av det blå vil gi deg penger, er spik spenna sprø. I verste fall kan du ende opp med at han voldtar eller dreper deg.

Og det er her vi finner forklaringen på hvorfor null prosent av kvinnene sier nei. Menn er, fra naturens side, større og sterkere enn kvinner, og kan i praksis gjøre hva de vil med en kvinne så snart de har fått henne med seg hjem. Så hvorfor ta sjansen?

Om mannen derimot hadde brukt litt tid på damene, vist seg å være grei, tilregnelig og høflig, så kunne nok svarprosenten steget kraftig. Det er nemlig noe av poenget med sjekking og forførelser: Mannen skal vise at han er en ålreit fyr som er til å stole på. Menn trenger ikke å ta slike forbehold når det gjelder kvinner – ergo 75 prosent ja. Mer mystisk er det ikke.

En tanke om “Kvinner og sex

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: