T.

villige piker

I Lille Grensen, like ved et av byens beste kaffesteder, Stockfleths, har det åpnet et tehus. Enkelt og greit heter det T – et godt navn. Og det er vel verdt et besøk om du har lyst på skikkelig god og uvanlig te.

Vi drikker ikke mye te i Norge. I 2010 importerte vi 40 196 809 kilo kaffe mot 1 078 633 kilo te. Te er litt sånn noe vi enkelt og greit kan lage hjemme, med en tepose og varmt vann, i motsetning til det å lage en cappuccino. Slik har jeg i hvert fall tenkt selv.

Så kommer du inn på T. Bak disken står en diger hylle med en stor mengde tebokser. Bohea lapsang, Pu-erh gold, Sencha, Dragon well, Kokosoolong, Ingefær pu-erh og Iron goddess of mercy, for å nevne noen. Ettersom de holder til i den samme bygården der jeg arbeider for tiden, i Morgenbladet, er det lett å stikke innom – særlig når kjæresten min og babyen vår har trillet ned rundt lunsjtider. Målet er å drikke seg gjennom alle tesortene før jeg bestiller noen på nytt.

Det begynte ganske så bra. Rød ginseng med kanel, fiken og ristede nøtter var en höjdare. Mao jian («forsiktig nøttekarakter og grønn personlighet»), Iron goddess, Bohea lapsang, Ingefær pu-erh og Kryddermaté («skogsurter og ingefær») er også lette å anbefale.

Men i dag gikk jeg på en smell. Jeg bestilte Supergrønn, «intens grønn av sencha og matcha», og ble advart om at den var veldig grønn. Gjerne det, tenkte jeg, for jeg hadde ennå til gode å se grønn te som virkelig var grønn. Det fikk jeg i dag. Teen var grønn som froskeslim, og smakte veldig, veldig sterkt. Jeg greide ikke mer enn et par slurker før jeg måtte melde pass.

Greit nok, da har jeg opplevd det også. Neste gang blir det Dragon well, «sjefen av grønn te», og så får jeg forsøke å arbeide meg opp mot et slikt feinschmeckernivå at jeg også hæler Supergrønn – en gang i løpet av 2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: