Slippfest for Babylon

Babylon – Nordisk tidsskrift for midtøstenstudier – har kommet med ny utgave, og inviterer i den forbindelse til slippfest på Dattera til Hagen på torsdag den 20. januar klokken 19:00.

Temaet for denne utgaven er «Makt og avmakt i Gulfen» og til slippfesten kommer tre stykker som skal holde hvert sitt foredrag med tilknytning til dette.

Thomas Hegghammer holder foredraget «Wahhabisme og politisk vold i Saudi-Arabia».

Wahhabisme har lenge vært assosiert med religiøs ekstremisme og har av mange blitt ansett som al-Qaidas ideologiske stamfar. Ny forskning på moderne saudisk historie viser imidlertid at wahhabismens betydning for jihadismens fremvekst er langt mindre enn tidligere antatt.

Kjetil Selvik holder foredraget «Islamisme, makt og opposisjon i Kuwait».

Politiske prosesser siden 1980-tallet har ført shia-islamister fra opposisjon til posisjon, og sunni-islamister fra forsvar til angrep mot regimet. Hva ligger bak denne utviklingen og hvilken rolle spiller islamisme i dagens politiske krise i Kuwait?

Bjørn Olav Utvik holder foredraget «Politiske salafier i Gulfen».

Salafiretningen innen islam deler seg grovt sett i to: Det store flertallet er apolitiske fromhetsbevegelser. Et mindretall, jihadistene, maner til væpnet kamp mot egne myndigheter og mot Vesten. Men hva skjer når salafiene engasjerer seg i politisk arbeid for reform?

Alle er hjertelig velkomne!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s