Et spørsmål om styrke

To innlegg i dagens Aftenposten blir ganske interessante om du leser dem opp mot hverandre. Det første heter ”Det maskuline temmes” og er skrevet av Arild Brock. I et forsøk på å definere hva maskulinitet er ”vil jeg si at styrke uten videre er maskulint.” Dermed hevder han at ”god maskulinitet er å kunne bruke relativ styrke fornuftig, mens god femininitet er å kunne innrette seg fornuftig med relativ svakhet.”

Okej. Så menn = styrke. Så blar vi noen sider fremover, fra debattsidene til leserforum, der en leser konstaterer ”med skuffelse” at ”Aftenposten vier en hel side i søndagsutgaven 21. november til å beskrive en boksekamp i Danmark der en kvinnelig norsk dame [sic!] slår ned sin motstander i fjerde runde.” (Det er Cecilia Brækhus det handler om her.) Deretter følger en argumentasjon om hvor ”motbydelig” og moralsk problematisk boksing er. Innlegget er signert Christopher S. Harper.

Dermed har vi én mann som hevder at styrke definerer maskulinitet, mens en annen mann lar seg sjokkere av to kvinner som denger løs på hverandre i en kamp der hensikten ”ene og alene er å påføre motstanderen smerte og helst med rå kraft slå denne i bakken så fort som mulig.” Ja dere, det er en rar og mangfoldig verden vi lever i, og debatten om kvinner og menn vil nok vare et par tusen år til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s