Berg, Berg, Berg

Denne fredagens utgave av Morgenbladet er nærmest en Berg Spesial. Det begynner på side 34, der musikkanmelder Erling Sandmo anmelder en ny plate med sanger av den tyske komponisten Alban Berg. Sandmo er ikke helt fornøyd med denne platen: «det finnes nok bedre innspillinger.”

Deretter hopper vi til side 41, der bokanmelder Ane Nydal tar for seg en novellesamling av Line Berg: Slik skjer det ikke. Nydal er heller ikke helt fornøyd, og synes norske novelleforfattere terper for mye på folk som ikke kan snakke sammen: «Dette stadige unnvikende samværet i norske noveller går på tålmodigheten løs. Ta telefonen når den ringer! Finn ut hva det fører til!”

På side 42 og 43 blir poeten Øyvind Berg intervjuet av Thomas Berg (det er meg, da). Berg, altså Øyvind, er en både flink og morsom fyr som er fin å intervjue. Hans nye bok heter Blindedikt, og her er ett av dem:

Dagens rottefanger lokker
ikke, danser ikke
foran, spiller ingen lystig melodi.
Dagens rottefanger definerer folk

som uønskede elementer og beveger dem
straka vägen fra Slottsparken
over Egertorget, via Plata, rett
på sjøen, plopp.

(I parentes bemerket er side 42 og 43 også en Dyr Spesial. Øverst til venstre er en hai, på bildet av Øyvind Berg ser vi en hund, og nederst er et bilde av – en gris!)

Til slutt, på side 47, i spalten Redaksjonen anbefaler, kan vi lese at «Berg og Singsaker skolekorps inviterer til julemesse med konsert, loddsalg og café.” Det gjør de på Blussuvoll skole i Trondheim, gamleskolen til min kjæreste Maria, så er du i nærheten av den på søndag, vet du hva du har å gjøre.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s