Lag kopier av vikingskipene

Debatten om hvorvidt vikingskipene på Bygdø skal flyttes til det planlagte middelaldermuseet i Bjørvika eller ikke, har pågått en stund nå. Noen sier ja, det blir kjempefint med vikingskipene sammen med alle de andre middelaldergreiene, og dessuten er Bjørvika stedet der Oslo lå den gangen.

Andre sier nei, ikke flytt dem, for de står nå i et hus som er spesialtegnet for å huse dem, i nærheten av andre museer, og dessuten kan det være at vikingskipene er så skjøre at de ikke vil tåle å flyttes. Motstanderne av flytting fikk et nytt argument forrige lørdag, da Aftenposten skrev at det ikke er sikkert om skipene tåler å ligge vegg i vegg med den nye Follobanen som vil påføre dem vibrasjoner.

Heldigvis finnes det et alternativ som vil gjøre alle fornøyde. La vikingskipene stå der de gjør i dag, og bygg eksakte kopier som plasseres i det nye museet. Simsalabim. Pose og sekk. Er ikke kopier fint nok? Da bør du vite at Karlsbroen i Praha, ja, den ja, byens hovedattraksjon, Europas mest romantiske bro, er dekorert med kopier av de originale barokkstatuene, og det fungerer strålende. Ingen grunn til at fin-fine kopier av vikingskipene ikke vil skape begeistring som del av en middelalderutstilling.

Foto: Ola Sæther/UiO

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s