Grisimport

Vi tilstår (det ville vel blitt oppdaget før eller senere uansett): I sommer har vi bedrevet ulovlig import av smågris. På bildet ovenfor kan du se Eva og Axel som ble smuglet inn fra Sverige i en sovekupé hos Statens Järnvägar. Da bildet ble tatt, hadde vi passert grensen, og følte oss trygge nok til at vi kunne ta dem frem og la dem se sitt nye hjemland.

De har så langt ikke vist noen tegn til tilpasningsproblemer – snarere tvert imot. De er blitt gode venner ikke bare med Edward, som er grisen vi importerte ulovlig fra USA i juni, men også med alle de andre ville dyra som bor i vinduskarmen på soverommet vårt. Her er et bilde av svensk-amerikansk forgrising:

Disse tre grisene kommer i tillegg til to griser vi importerte ulovlig fra Frankrike sommeren 2008.

Husdyrnæringens koordineringsenhet for smittebeskyttelse ved import (KOORIMP) krever «inntil 2 måneders isolering av importert gris. Husdyrnæringen er sterkt betenkt over import av levende gris, og har strenge, spesifiserte krav til mulige eksportbesetninger.»

Vi har stor forståelse for enhetens strenge krav. Svineinfluensa, TGE/PRCV og PRRS er utrivelige greier. Derimot mener vi å ha oppdaget at det finnes en spesiell type griser som ikke krever karantene. Det er griser som selges over disk og kan pakkes inn – uten at de på noen måte minner om koteletter. Du ser tydelig at de er griser og ikke bare et stykke kjøtt, de er ofte mykere eller hardere enn vanlige griser, og ikke minst: De er mye mindre enn vanlig smågris.

Om enheten likevel mener at disse grisene burde vært isolert, kan vi bare beklage, men det lød hjerteskjærende å sette dem vekk i to måneder. Det gleder oss derfor å kunne berolige enheten ved å opplyse om at ingen i grisenes nærvær er blitt syke. Det eneste som har smittet, er grisenes gode humør. Typisk.

En tanke om “Grisimport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: