Penguin-omslag

De berømte lefsebøkene til forlaget Penguin fyller 75 år i år, og i den anledning har de fått forfatteren Douglas Coupland («Generation X», «Microserfs») til å feire dem med et prosjekt som heter «Speaking to the past». Greia er at du skal lage forsiden på en bok som ville vært fryktelig spennende og eksotisk for en leser i 1935.

Coupland er jo en fyr som er god på å beskrive tendenser ved hjelp av enkle, velformulerte setninger, og han har allerede laget en rekke bokomslag. To av dem ser slik ut:

Hvordan kan du lage din forside? På nettsiden speakingtothepast.com har forlaget lagt ut jpeg-filer av tomme forsider, også fyller du ut med tekst (og kanskje bilde) ved hjelp av Photoshop eller et annet bildebehandlingsprogram. Deretter, om du er på Flickr, kan du laste det opp i gruppen Speaking to the Past.

I skrivende stund ligger det 90 omslag der av varierende kvalitet. De dårligste er etter min mening de som er formulert som rene advarsler til 1935, og da særlig Hitler og nazismen, for det er bøker som ikke har noen relevans for dagens lesere. Ingen kan i dag gi ut en bok og kalle den «That whole thing with Hitler doesn’t end well». Derimot er titler som «Earth is a blue pearl» og «The black president» relevante for vår tid. Det synes jeg også disse to er:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: