Nytt nummer av Babylon

babylon20092

Torsdag den 19. november, klokken 19:00, er alle hjertelig velkomne til slippfest for den nye utgaven av Babylon – nordisk tidsskrift for Midtøstenstudier. Hvor? Dattera til Hagen på Grønland.

Det blir ikke bare fest, men også foredrag og debatt om palestinske flyktninger i Libanon.

Kari Karamé er forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) og har gjennom flere tiår vært en av Norges fremste Libanon-kjennere. Babylons slippfest er hennes siste stopp før hun reiser til Libanon dagen etter. I forbindelse med kveldens tema innleder Karamé:

«Siden 2005 har libanesiske myndigheter lettet på mange av restriksjonene palestinere møter. Men landet sliter med store egne problemer, og en varig bedring forutsetter større innsats fra det internasjonale samfunnet.»

Karamé vil se Libanons utfordringer i forbindelse med palestinske flyktninger fra mottakerlandets side.

Deretter vil Asbjørn Lode, som er Flyktninghjelpens programkoordinator for Libanon, komme rett til Babylons slippfest fra feltbesøk i Libanon for å snakke om situasjonen for palestinske flyktninger der og Flyktninghjelpens arbeid for å bedre levevilkårene deres. Han vil også snakke om diskriminering av palestinske flyktninger i Libanon gjennom lover (spesifikt landloven fra 2001) og praksis i offentlig administrasjon.

Åge A. Tiltnes, forskningsdirektør ved FAFOs Midtøsten-program, har nylig vært i Libanon, og kommer direkte til Babylons slippfest fra Jordan. Tiltnes’ foredragstema for kvelden vil bli annonsert på Babylons hjemmesider snart.

Gratis inngang. Hjertelig velkommen. Vennlig hilsen Babylon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: