USSA

obama

Det amerikanske nyhetsmagasinet Newsweek bringer en i og for seg sensasjonell nyhet: «Bare 53 prosent sier at kapitalisme er bedre enn sosialisme.» At det var? I landet vi er vant til å tenke på som verdens mest anti-sosialistiske, sier nå bare 53 prosent at kapitalisme er bedre enn sosialisme? Betyr det at 47 prosent mener sosialisme er bedre enn kapitalisme? At Republikanerne har rett når de hevder Obama er en sniksosialist som fordreier hodene på gode amerikanere?

Kanskje har Newsweek gitt oss forklaringen på fenomenet allerede tidligere i samme artikkel. Der siterer de den konservative radioprateren Rush Limbaugh, som under valgkampen sa at Obama «ville foretrekke å være presidentkandidat i et vesteuropeisk land» fordi han «foretrekker sosialisme fremfor kapitalisme.»

Okej. Så hvis den amerikanske definisjonen av sosialisme er Vest-Europa, og land som Frankrike, Tyskland, Nederland, Storbritannia og Danmark er å anse som sosialistiske bastioner, så er det kanskje ikke så rart at kun 53 prosent mener kapitalisme er bedre enn sosialisme. Opptil flere amerikanere har jo vært og besøkt oss her i Vest-Europa, og sett at det ikke står så verst til. I hvert fall ikke sammenlignet med hvordan de har det i USA for tiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: