Holocaust ut av britiske skoler?

Jeg har tidligere skrevet at vi journalister er gode på å gjøre en fjær til fem høns. Men politiske aktivister kan også være dyktige.

I går fikk jeg et kjedebrev. Der sto det:

«This week, the UK removed The Holocaust from its school curriculum because it ’offended’ the Muslim population which claims it never occurred.»

Men i alle, tenkte jeg. Skal britiske skoler fjerne Holocaust fra historiepensum for å ikke fornærme muslimske elever? Det kan da aldri stemme. Og det gjorde det ikke heller. Jeg behøvde ikke søke lenge på nettet for å finne ut at dette var en grov overdrivelse.

Noen hadde allerede gjort jobben for meg, de kloke hodene i bloggen 2 political junkies. De hadde funnet kilden: En artikkel i den høyretabloide Daily Mail i England. Ved ikke spesielt grundig lesing viste det seg at «schools» kunne kokes ned til «some teachers» ved en «unnamed northern city». Og det gjaldt ett kurs.

Hvem er det da som skriver det jeg siterte aller først? Hvorfor gjør de ikke hjemmeleksene sine før de setter seg som mål at «This e-mail is intended to reach 40 million people worldwide! Be a link in the memorial chain and help distribute this around the world.» Hvorfor vrir de det som var et engangstilfelle til en nyhet om at hele det britiske «school curriculum» skal fjerne Holocaust?

Er det fordi de ikke vet bedre? Har det noe å gjøre med en agenda mot Iran, som nevnes eksplisitt i brevet som Holocaustfornektere? Eller er det som 2 political junkies skriver: «this is how a right wing myth becomes ‘real’. It’s distorted and repeated over and over until enough people believe it’s true.»

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: